Life & Transformatie Coach - Universal Healer
Praktijk voor Coaching, Healing & Holistische Therapie 

Healing met Heilige Plantmedicijnen 

Plant medicijnen activeren letterlijk het zelfherstellend vermogen van jouw gehele systeem, zowel lichaam als geest en boosten je immuunsysteem. Het zijn dan ook echt helende medicijnen. Elk plant medicijn heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en werking. Rapé werkt heel helend en ontgiftend op je gehele systeem (daarom pas ik dit plant medicijn toe in mijn sacred healing diètas), Sananga brengt op subtiele wijze allerlei emotionele en spirituele processen op gang. Cacao opent letterlijk je hart waardoor alles weer kan stromen en truffels en salvia helen op diepe lagen. Heb je vragen of interesse? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden. 


Wil je kennismaken met het sjamanisme, plantmedicijnen en helen op diepere lagen? Met plantmedicijnen (zoals Sananga en Rapé) doorbreek je patronen, verkrijg je diepe inzichten en verruim je jouw spirituele vermogens. 

In mijn healing sessies werk ik daarom graag met verschillende plantmedicijnen zoals Rapé (spreek uit als ha-pé) en Sananga. De reden hiervan is dat deze diep inwerken op je gehele systeem en daardoor heling op diepere lagen mogelijk maken. Op prachtige wijze ondersteunen ze daarmee een healing en de resultaten zijn dan ook zeer effectief. Na toediening van Rapé en/of Sananga ontvang je een gerichte healing die diep inwerkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Deze healing is dan ook zeer geschikt bij b.v. traumaverwerking omdat hij inwerkt op de diepere lagen. Oude patronen en blokkades kunnen hiermee naar de oppervlakte komen en geheeld worden. Een 1-op-1 ceremonie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Eigenlijk kun je deze ceremonie zien als een mini-retraite die echt transformatieprocessen op gang brengt. 


Detox & Sacred Healing Diètas met plantmedicijnen

Je kunt bij mij terecht voor 1-op-1 of duo ceremonies (dus je komt met z'n tweeën) met plantmedicijnen Rapé en/of Sananga. Ook worden er regelmatig Sacred Healing groepsceremonies georganiseerd met plantmedicijnen Cacao, Truffels, Rapé en Sananga. 

Detox - Sacred Healing Diètas 

Wat is een detox met plant medicijnen oftewel een Sacred Healing Dièta? 

Een Healing Dièta is een detox met plant medicijnen, afgestemd op wat jij nodig hebt. Het is een heel persoonlijke detox op maat. Plantmedicijnen versterken en versnellen dit proces enorm. Met name Rapé (informatie over Rapé tref je hieronder aan) draagt hieraan bij omdat deze enorm inwerkt op je lichaam en in mindere mate op je geest. Indien je dit wenst is ook toevoeging van Sananga mogelijk. Deze werkt juist op je geest, geeft helderheid en vergroot je spirituele vermogens. In combinatie fantastisch als totale reset. Het gaat er dus om wat jouw motivatie is om aan een Healing Dièta te beginnen. 

Wat kun je verwachten? Een dièta duurt ca. 2 tot 3 weken waarin je minimaal eet. Afhankelijk van jouw systeem zullen die vooral bestaan uit groentesap, fruit, soms wat yoghurt. (Na ons intake gesprek weet jij wat je kunt verwachten, dit is op maat.) Je eet/drinkt tussen 11.00 en 18.00 uur, 3x op een dag. Daarnaast gebruik je 's ochtends en 's avonds een speciaal voor jouw systeem samengestelde combinatie van Rapé. Ook zullen er 1, 2 of 3 dagen watervasten zijn, op het eind van de dièta. Nogmaals, dit hangt erg af van wat jij wilt bereiken en wat jouw lichaam nodig heeft om te ontgiften. Dat kan sterk per persoon variëren. Zelf had ik 15 dagen nodig waarvan 1 watervastdag. In die tijd is mijn lijf gereset. Mijn tarwe-intolerantie is verdwenen (en ook mijn droge huid als gevolg daarvan), mijn hormoonsysteem is eindelijk weer op orde waardoor ik mij veel gelukkiger voel en nauwelijks meer trek heb in allerlei zoetigheid. Mijn huid, nagels en haar zijn enorm opgeknapt en de nodige kilootjes zijn eraf. Omdat ik zelf wel Sananga gebruik kreeg ik enorme inzichten, heldere momenten waaruit ik enorm veel inspiratie haalde. 

Wat doet een Healing Dièta? 

Wij denken onterecht dat om te helen wij juist allerlei voedingsmiddelen en medicatie (pilletjes) nodig hebben. Maar het prachtige van ons systeem, ons lichaam, is nou juist dat dat heel veel zelf kan. Het moet alleen geactiveerd worden. Juist door weinig en puur te eten krijgt je lichaam de kans te reinigen en te helen. Je moet je voorstellen, wij hebben geleerd de hele dag wat te hamsteren maar voordat je lichaam het ene goed en wel heeft verteerd, komt de volgende lading er al weer aan. Zo doet het lichaam wat het meest nodig is, namelijk voedsel verteren, maar krijgt geen gelegenheid de 'extra klusjes' te doen, namelijk extra opruimwerk en reiniging, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. En na verloop van tijd ga je dit merken aan verschillende klachten, pijntjes of ongemakken. Daarom is 1 watervastdag ook belangrijk, dan hoeft je lichaam zich die dag niet bezig te houden met voedsel verteren en gaat die tijd gebruiken maximaal te helen. 

Waarom met plantmedicijnen Rapé? Rapé (er zijn diverse soorten met verschillende specifieke werking) versnelt en versterkt dit proces enorm. Daarom wordt rapé ook binnen de tribes veel gebruikt voor dit soort reinigingskuren. En wat heel fijn is: je hongergevoel neemt er enorm van af. En dat is wel heel prettig, zoals ik zelf heb mogen ervaren. Een bijkomend voordeel is dat het heel aardend werkt dus mocht je roken, dan heb je daar beduidend minder zin in. 

Hoe gaat een dièta in z'n werk? 

Na een intake gesprek waarin mij duidelijk is geworden wat jouw wensen en behoeften zijn stellen we een plan samen met wat je nodig hebt. 

We spreken een datum af waarop je begint en ik stuur jou de nodige plantmedicijnen op. Vervolgens ga jij beginnen aan je dièta en zal ik jou begeleiden. Dat kan in de vorm zijn van een telefoontje of het beantwoorden van een vraag, even jou een hart onder de riem steken of wat ook. Jij kunt een beroep op mij doen en ik zal zelf ook graag willen weten hoe jij deze dagen doorkomt. En ons contact is in de vorm waaraan jij de voorkeur geeft: appen, bellen, chatten, wat jij wilt. 


Daarnaast kunnen Rapé en/of Sananga ook in een healingsessie of als aanvulling op een (coach)consult worden afgenomen. Dit altijd in gezamenlijk overleg. 


Nu ook los te koop: Rapé en Sananga

Vanwege de grote vraag hiernaar verkoop ik Rapé en Sananga ook los. Want juist nu is het heel belangrijk om je immuunsysteem sterk te maken en te houden en met name Rapé en Sananga dragen daar enorm aan bij. 

Ik stel dan speciaal voor jou de meest passende combinatie van verschillende rapés en sananga's samen en maak hier een blend van. Ik doe dit op mijn eigen intuïtie of op basis van jouw behoeften en wensen. Ik heb een zeer ruim assortiment aan Rapé en Sananga. 

Zo stel ik rapé's samen voor b.v. de bloedspiegel, hormoonhuishouding, om te gronden, te ontspannen maar ook speciaal gericht op je chakra's, energie, basisreiniging of op diep cellulair niveau. Met rapé is ontzettend veel mogelijk. 

Hetzelfde geldt voor sananga, elke sananga heeft een eigen intentie en specifieke kenmerken. Ik stel voor jou uit deze sananga's een blend samen die precies op jou is afgestemd. 


Hieronder tref je inhoudelijke informatie aan over deze heilige plantmedicijnen en ook hoe ze worden toegediend.

Rapé 

Rapé is een sjamanistisch medicijn dat al duizenden jaren door de inheemse bevolking van het Amazonegebied gebruikt wordt. De voorbereiding van de tot poeder vermalen planten speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van deze stammen. Rapé heeft een zeer geneeskrachtige, helende en zuiverende werking. Het ontgift letterlijk het lichaam en de geest, werkt aardend en kalmerend en balanceert de 2 hersenhelften en alle chakra's. Daarnaast opent het je derde-oog chakra en hartchakra. Rapé zorgt ervoor dat je in 'je lijf' komt.

De verpoederde rapé, die met een pijpje in de neusholtes wordt geblazen, veroorzaakt een intens effect dat de geest openstelt. Hierdoor wordt je bevrijd van fysieke, emotionele en spirituele blokkades en klachten. Het mengsel, bestaande uit tabak met vele helende planten, kruiden en zaden, heeft een stimulerend effect en laat hormonen als adrenaline, acetylcholine en dopamine vrijkomen. Dit leidt tot een verhoogde helderheid en toegenomen bewustzijn.

De gebedsgenezers van het regenwoud gebruiken rapé om hun energievelden weer in balans te brengen en zichzelf in verbinding te stellen met hun hogere zelf en het universum. Het rapé ritueel wordt ook beschouwd als een methode om het lichaam te zuiveren en ontgiften. Het draagt bij aan het bestrijden van ontstekingen en verschillende ziektes.

Zowel in 1-op-1 sessies als in groepsceremonies zie ik zulke mooie resultaten, je opent als het ware, waardoor heling ontstaat. De combinatie met Sananga is alsof er iets magisch ontstaat, ze versterken elkaar en vullen elkaar aan, een prachtige combinatie. Je komt op diepere lagen zonder dat je 'van de wereld' bent en ook de weken daarna zuivert en herstelt je systeem nog verder door. De reacties zijn dan ook alleen maar zeer positief. 

Sananga

Sananga wordt van oudsher traditioneel gebruikt door vele stammen in het Amazonegebied. Het is een heilig plantmedicijn en wordt gebruikt voor zowel lichamelijke als geestelijke kwalen. Sananga kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de geest te zuiveren van afleidende energieën, waardoor het zich openstelt voor een volledig nieuwe manier van waarnemen en focussen. Het wordt ook vaak voorafgaand aan de jacht gebruikt omdat Sananga de waarneming en diepte/kleurwaarneming verhoogt. Sananga wordt gemaakt van de Tabernaemontana Undulata struik van Zuid-Amerika. De bast van de wortel van deze struik wordt eerst vermalen tot een fijn poeder dat verschillende malen wordt gezeefd en ten slotte in een sap wordt geperst.

Hieronder lees je wat Sananga voor je kan betekenen:

 • Verbetert dag- en nachtzicht
 • Heldere, rustige geest
 • Diepe meditaties
 • Versterkt de intuïtie
 • Verbetert het helder dromen
 • Ondersteunt de paranormale vermogens
 • Stimuleert stagnerende energieën
 • Verbetert het gezichtsvermogen
 • Verbetert je intuïtie
 • Om een drukke geest tot rust te brengen
 • Voorafgaand aan de meditatie
 • Voorafgaand aan activiteiten die concentratie vereisen
 • Voorafgaand aan activiteiten die een gedetailleerde focus vereisen
 • Voorafgaand aan de slaap voor dieper en helderder dromen 


Toediening Sananga

Sananga wordt in beide ogen toegediend, één druppel in elke hoek bij de neus in het (nog dichte) oog wordt geplaatst. De ogen worden dan even een paar seconden geopend waarna men zachtjes mag knipperen om zo de Sananga goed door het hele oog te verspreiden en het zuiveringsproces begint. 


Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met mij op, ik vertel je er graag meer over. 

Hou voor groepsceremonies de agenda en Facebook in de gaten. 

E-mailen
Bellen
Instagram